Фото: Біньямін Нетаньягу. Джерело – Liga.net

Несподівано подзвонив Путін: Нетаньягу покинув засідання уряду, щоб поговорити з диктатором, — ЗМІ

У неділю, 10 грудня, глава ізраїльського уряду Беньямін Нетаньягу вийшов із засідання кабінету міністрів, щоб телефоном поговорити з російським диктатором Володимиром Путіним. Розмова лідерів держав тривала майже годину.

Про це повідомив речник Нетаньягу, пише The Times of Israel.

За даними джерела, розмова тривала 50 хвилин, але не повідомляється, хто ініціював розмову. Російська сторона поки не розголошує подробиць про розмову.

Як зазначає The Times of Israel, розмова між політиками відбулася на тлі напруженості у відносинах з Росією. Це була їхня друга розмова після того, як бойовики ХАМАС напали на Ізраїль восени 2023 року. Перша розмова відбулася 16 жовтня.

Раніше Путін звернувся до сторін конфлікту, закликавши Ізраїль та ХАМАС "мінімізувати чи звести до нуля" жертви серед цивільного населення. Водночас президент РФ розкритикував відімкнення від електроенергії Сектору Газа.

Нагадаємо, Росія збирається виграти від конфлікту Ізраїлю та ХАМАСу, оскільки запити Ізраїлю про військову допомогу ризикують відвернути США від допомоги Україні. До такого висновку дійшли аналітики видання Bloomberg. Натомість зростання цін на нафту може підтримує економіку Москви. Щоправда, союзники США та НАТО відкинули занепокоєння щодо своєї здатності продовжувати військову підтримку України після нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.12.2023 14:54