Фото: Pixabay

Нестійка та волога: якою буде погода в Україні до кінця квітня

Протягом цього тижня на тлі дощів поступово почне підвищуватися температура повітря і в цілому по країні буде в межах норми.

Про це повідомляє Meteoprog.com.

За прогнозами синоптиків, у південних, центральних та східних областях в окремі дні температурні показники перевищать норму на кілька градусів. Враховуючи очікувані погодні умови, в деяких містах нинішній квітень може виявитися рекордно вологим, а сума опадів за весь місяць може перевищити місячну норму у 2–3 рази.

Відтак у понеділок, 24 квітня, по всій території країни очікуються короткочасні дощі, місцями з грозами; в окремих пунктах можливий град. Вночі та вранці місцями туман із погіршенням дальності видимості до 200–500 метрів. Температура повітря вночі становитиме +4…+9°C, вдень +15…+20°C.

У вівторок, 25 квітня, синоптики прогнозують опади на більшій частині території України, за винятком центральних, південних областей та Криму. Подекуди прогримлять грози. Вночі та вранці можливий туман. Температура повітря вночі очікується в межах +5…+10°С, вдень +14…+19°С.

У середу, 26 квітня, дощова погода очікується на крайньому сході України та в західних областях. Вдень дощі пройдуть також у Київській, Чернігівській та Одеській областях. Температура повітря вночі +5…+10°С; вдень +15…+20°С, у західній частині +9…+14°С, у південних областях +19…+23°С.

За даними синоптиків, у четвер, 27 квітня, дощі очікуються у західних, Одеській, Київській областях та у Приазов'ї. Вдень на більшій частині України дощова погода. На Лівобережжі країни місцями пройдуть сильні зливи із градом та шквалистими поривами вітру. Температура повітря в західній частині становитиме вночі +2…+7°С, вдень +9…+14°С. На решті території України вночі +7…+12°С, вдень +16…+21°С.

У п'ятницю, 28 квітня, дощова погода збережеться у південних, центральних східних областях та на Сумщині. Вдень місцями пройдуть сильні дощі, на сході із грозами. Температура повітря вночі у західних та північних областях складе +2…+7 °С, на решті країни +7…+12 °С. Вдень повітря прогріється до +10...+15°С, у східних областях +15...+20°С.

У вихідні, 29-30 квітня, погода теж не радуватиме українців сонячними днями. дощі збережуться переважно на Лівобережжі України. Температура повітря вночі +4...+9°С, вдень +14...+19°С.

Нагадаємо, у зв'язку із весняним водопіллям у низці регіонів України оголосили про небезпеку. Найвищий рівень, червоний, оголосили в Черкаській та Чернігівській областях. 

Відомо, що за прогнозами "Укргідрометцентру", пік весняного водопілля для столиці очікувався у суботу, 22 квітня.

Раніше, у Київській області та Києві, зокрема, через підвищення рівня води фіксували значні підтоплення. Вода затопила столичні парки та берегову зону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2023 18:57