Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Невідомий БпЛА залетів на 14 км углиб Румунії: країна підіймала в повітря винищувачі

У четвер, 17 жовтня, Румунія підіймала в повітря чотири винищувачі після того, як невеликий безпілотник порушив повітряний простір країни. Невідомий об'єкт влетів на відстані до 14 кілометрів углиб держави в південно-східному повіті Констанца.

Про це повідомляє Reuters. За інформацією міністерства оборони Румунії, безпілотник вперше виявили, коли він прямував до країни над Чорним морем.

"Сигнал радара показав, що сухопутний кордон Румунії був перетнутий близько 16:00 за Гринвічем", — пише прес-служба оборонного відомства Румунії.

У підсумку Румунія підняла в повітря два винищувачі F-16 і два іспанські F-18, які виконуватимуть місії з патрулювання повітряного простору держави до кінця цього року. Пілоти не помітили безпілотник, а жителям округу Констанца військові рекомендували пройти в укриття.

Раніше повідомлялось, що 4 жовтня на території Румунії вкотре виявили уламки ударного безпілотника типу "Шахед", які впали на берег Дунаю внаслідок атак Росії на Україну.

Нагадаємо, 7 вересня у Латвії розбився російський військовий безпілотник. Інцидент стався в Резекненському краї на Сході країни. Президент Едгарс Ринкевичс заявив, що на подібні інциденти з ворожими дронами необхідна колективна реакція світу, адже "кількість таких інцидентів на східному фланзі НАТО зростає".

Також 26 серпня, під час масованої ракетної атаки російських окупантів, повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт. Пошуки дрона тривали декілька днів, але жодних слідів виявлено не було.

За даними Центру протидії дезінформації, російські ударні безпілотники все частіше залітають у повітряний простір країн НАТО. Таким чином ворог намагається дестабілізувати ситуацію у світі та налякати населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 06:57