Неврологи пролили світло на стосунки головного мозку з музикою

19 ЛИСТОПАДА 2019 11:31

Китайські вчені з Університету Цінхуа вирішили розібратися з тим, як головний мозок людини обробляє музику, передає Xinhua.

На сьогоднішній день неврологи до сих пір не знають, яким саме чином мозок аналізує, зберігає і витягує з пам'яті музику. Попередні дослідження виявили різні ділянки мозку, які активуються при прослуховуванні або відтворення в пам'яті музики.

Однак мало що відомо про те, як нейронна активність в цих областях мозку розвивається динамічно з плином часу.

Дослідники зафіксували електричну активність мозку у 10 осіб під час прослуховування відомих музичних творів на кшталт «Весільного маршу».

Аналізуючи нейронні сигнали, безпосередньо отримані від мозку, дослідники спостерігали динамічну активацію областей, пов'язаних з прослуховуванням і відтворенням в пам'яті музики.

Хоча при прослуховуванні і відтворенні музики активність окремих зон мозку перегукувалася, музична інформація при протіканні цих процесів розходилася в протилежних напрямках.

Ініціалізація відповіді при прослуховуванні музики здійснюється зовнішніми слуховими стимулами, які спочатку досягають сенсорної кори і, нарешті, досягають лобової частки.

А при відтворенні в пам'яті музики відповідь ініціюється, починаючи з лобової частки і закінчуючи сенсорної корою.

Суспільство, 19.11.2019 11:31