Незадеклароване авто і водіння у нетверезому стані: очільник Мінкульту відреагував на звинувачення

Виконувач обов’язків міністра культури й інформаційної політики України Ростислав Карандєєв прокоментував інформацію журналістського розслідування, яке з'ясувало, що він нібито користується незадекларованим автомобілем і мав штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомила ТСН.

Він заявив, що йому немає що приховувати, та спростував закиди у свій бік.

Карандєєв зазначив, що Національне агентство з питань запобігання корупції провело повну перевірку його декларації за 2020 рік.

"Я отримав зауваження, які врахував у повторно поданій виправленій декларації", — наголосив виконувач обов’язків міністра культури.

Він також розповів, що автомобіль Mazda CX5, яким він зараз користується, належить батькові його дружини.

"До 2022 року я кермував вказаним автомобілем вкрай рідко, тож це не потребувало декларування. Після початку повномасштабної війни я користуюся автівкою тестя постійно, що, звісно, відображу в декларації, яку я обов’язково подам, щоб уникнути непорозумінь у цій темі", — запевнив Карандєєв.

Він додав, що за останній рік має єдиний штраф за неправильне паркування.

"2015 року мене запідозрили в кермуванні автомобілем у нетверезому стані. За рішенням суду – не кермував рік. Я в повній мірі поніс відповідальність за цей інцидент перед законом. Сподіваюся, що моє роз’яснення зрозуміле. Радію, що критика стосується не моєї професійної діяльності, яка так само відкрита для оцінок і обговорень", — підсумував виконувач обов'язків міністра.

Раніше "Слідство.Інфо" з'ясувало, що Ростислав Карандєєв користується незадекларованим автомобілем та неодноразово порушував правила дорожнього руху. Зокрема, урядовця штрафували за перебування за кермом у нетверезому стані.

Нагадаємо, що 27-го липня народні депутати відправили у відставку міністра культури й інформаційної політики Олександра Ткаченка. "За" таке рішення проголосував 321 народний обранець. Наступного дня Кабмін призначив тимчасово виконувача обов'язки міністра. Ним став Ростислав Карандєєв.

Суспільство, 01.09.2023 16:06