Фото: ілюстративне Джерело: "Слово і діло"

Нічна атака дронів на Київ: влада повідомила перші подробиці

Вночі 19 листопада російські окупанти атакували столицю України дронами-камікадзе. Сили та засоби протиповітряної оборони знищили близько десятка ворожих цілей.

Про це повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

Зазначається, що для нічного нальоту країна-агресорка нову застосувала баражуючі боєприпаси типу Shahed. Безпілотники були запущені багатьма групами і заходили на Київ з різних напрямків, водночас постійно змінюючи вектори руху за маршрутом.

"Силами та засобами ППО на території Києва та на підступах до міста було уражено близько десятка ворожих цілей", — розповів начальник КМВА Сергій Попко.

Попередньо, що в місті не зафіксовано постраждалих чи критичних руйнувань.

Росіяни змінили тактику обстрілу дронами: що відомо

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що противник дещо змістив часові рамки завдання ударів дронами-камікадзе. Якщо раніше росіяни завдавали ударів з повітря вдень, то тепер окупанти обрали для себе нічний час. Денні атаки полегшували роботу українській протиповітряній обороні, адже є візуальна прив'язка до цілі. Нині "стандартний час" роботи для російських атак безпілотниками становить з 22 до третьої або четвертої години. 

"Зараз ночі трошки довші й видимість вранці залежить від погодних умов передусім. Тому теж непросто виявляти візуально ці повітряні цілі, бо є хмарність і туман. Це все ускладнює роботу мобільним вогневим групам, яким потрібна вкрай саме візуальна прив'язка до цілі", — казав він.

Крім цього, ворог завдає ударів хвилями з різних напрямків.

Нагадаємо, останнім часом російські окупанти збільшили кількість та інтенсивність ударів дронами-камікадзе територією України. Так, 16 листопада вранці окупанти випустили Україною з півдня ударні безпілотники, імовірно "Шахеди". Групи дронів рухалися у бік Хмельницької області. Там уламками БпЛА було поранено людину. Також на території продовольчих складів уламками пошкоджено дахове покриття, вікна майстерні та триповерхової будівлі, сім місткостей для зберігання рослинної олії.

У ніч проти 17 листопада ворог атакував територію України дронами. Вибухи чули на Хмельниччині. Пізніше стало відомо про роботу сил ППО у регіоні. Увечері 17 листопада у Запоріжжі пролунали звуки вибухів під час повітряної тривоги. Голова Запорізької ОВА повідомляв про ворожі дрони, що перебувають над містом.

Вночі 18 листопада атака "шахедами" продовжилася. Усього ворог випустив 38 дронів по Україні, з яких 29 вдалося збити. На Одещині сталося влучання уламків БпЛА в енергетичний об'єкт, що спричинило пожежу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.11.2023 07:47