Наслідки обстрілів. Джерело: ДСНС

Нічна атака на Харків: кількість постраждалих збільшилася, відкрито штаб допомоги

Кількість постраждалих унаслідок нічної атаки 10 лютого російських терористів на Харків зросла до 57 осіб. Кількість жертв може зрости.

Про це розповів міський голова Харкова Ігор Терехов. За його словами, люди, які постраждали, — мешканці вулиці Котельної, які залишилися без домівок, документів, особистих речей і грошей.

"Ми збираємо теплі речі. Будемо розселяти людей. Є можливість розселити по гуртожитках. Там вони зможуть перебувати стільки, скільки потрібно. Ми домовилися з міжнародними фондами щодо встановлення мобільних будинків, щоби люди змогли в них жити — там є все необхідне для життя", — розповів Терехов.

За словами міського голови, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції та прокуратури продовжують роботу, у тому ж числі й рятувальну операцію.

"Я не виключаю можливості, що знайдуть іще тіла", — додав очільник Харкова.

На теперішній момент відомо про сім загиблих людей. Серед них — ціла сім'я з п’яти людей.

Як відомо, в ніч на 10 лютого ворог запустив проти України 31 ударний БпЛА типу Shahed-136/131 з території тимчасово окупованого Криму та Російської Федерації. Основними напрямками удару були Одеська та Харківська області. Під час бойової роботи захисникам вдалося знищити 23 ворожих дрони у межах Одеської та Харківської областей.

Нагадаємо, що в ніч на 10 лютого російські загарбники атакували безпілотниками харківську нафтобазу. Рятувальникам вдалося локалізувати масштабну пожежу, але загроза для громадян ще залишається.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 15:16