Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

Рашисти вгатили не по АЗС: влада Харкова зробила нову заяву про атаку міста

У ніч на 10 лютого російські загарбники атакували безпілотниками харківську нафтобазу. Рятувальникам вдалося локалізувати масштабну пожежу, але загроза для громадян ще залишається.

Таку заяву в Telegram зробив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За словами посадовця, ворожі "шахеди" вгатили по складу паливно-мастильних матеріалів. Всього об'єкт атакували щонайменше 10 дронів з території РФ: збили вісім, два вдарили по нафтобазі.

"Під час влучання стався витік палива. Воно спалахнуло, ця вогняна суміш охопила чотири вулиці, у людей фактично не було шансу і часу вийти фізично навіть з будинків", — повідомив Синєгубов.

Синєгубов додав, що через масштабну пожежу було евакуйовано 50 осіб, чотирьох врятували фактично з вогню, зокрема, дитину.

Він наголосив, що пожежа знищила 15 будинків, загинули семеро людей, серед них троє дітей. Тіло немовляти ще шукають, а в одному з будинків загинула сім'я з п'яти осіб.

"Ще зберігається небезпека повторного витоку палива. Один резервуар ще повністю заповнений. наразі наші підрозділи ДСНС локалізували пожежу, однак небезпека ще зберігається. Місце події охороняється, у випадку необхідності розширимо зону евакуації й відселення", — додав Синєгубов.

Атака армії РФ по Харкову 9 лютого: що відомо

Ввечері у п'ятницю, 9 лютого, російські війська обстріляли Харків ударними безпілотниками типу "Шахед". Спочатку повідомлялось, що влучання дронів сталось у автозаправну станцію, яка спалахнула. 

За словами мера міста Ігоря Терехова, внаслідок влучання БпЛА розлилося палаюче пальне, загорілось 14 приватних житлових будинків. Чиновник зазначив, що площа пожежі 3 700 квадратних метрів. ДСНС ліквідовували загоряння та займалися пошуком постраждалих людей. На місці також працювали усі відповідні комунальні служби. Терехов додав, що вночі було евакуйовано 50 харківʼян, серед яких двоє дітей.

Нагадаємо, у ніч на 10 лютого російські терористи атакували Україну 31 ударними безпілотниками типу Shahed-136/131 з Балаклави та мису Чауда — Крим, Курської області — Російська Федерація. В результаті бойової роботи знищено 23 "шахеди" у межах Одеської та Харківської областей.

Також вранці 10 лютого російська окупанти вдарили по селу Велетенське Херсонського району. Під атаку ворога потрапив житловий будинок, в якому проживала ціла родина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 12:24