Фото: ОК "Південь"

Нічна атака на Одещину: куди поцілили окупанти

Вночі 16 серпня російські терористи атакували Одеську область дронами-камікадзе. Під вогнем окупантів опинився один з портів.

Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Російські терористи двічі за цю ніч атакували Одещину ударними безпілотниками. Основна ціль — портова та зернова інфраструктура на півдні області", — йдеться у повідомленні голови ОВА.

Зазначається, що силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України над Одещиною було знищено 11 ворожих ударних безпілотників. Внаслідок атаки є влучання по одному з портів на Дунаї. Пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, складські приміщення, зерносховища, адміністративні приміщення та сільськогосподарська техніка. Рятувальники ДСНС оперативно загасили пожежі, які спалахнули через обстріл. Загиблих та постраждалих внаслідок обстрілу немає.

"Вдячний всім, хто сьогодні вночі, дослухаючись до попереджень про небезпеку, спускався до укриттів та перебував у безпечних місцях. Як бачите, це дуже важливо, бо загиблих і постраждалих, на щастя, немає", — додав Кіпер.

Ракетна атака 15 серпня

Вночі 15 серпня армія країни-агресорки завдала чергового масованого ракетного удару по території України. Вибухи лунали у багатьох регіонах.

Зокрема, про небезпеку цієї ночі військові попереджали ще 14 серпня ввечері. Тоді в акваторію Чорного моря було виведено російський фрегат "Адмірал Макаров", а в небо окупанти підняли стратегічну авіацію. Вже вночі у вівторок у Повітряних силах заявляли, зокрема, про пуски ворогом крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспійського моря.

Повітряна тривога почала ширитися областями України близько 03:30 години. Протягом ночі вибухи лунали у Дніпрі, Запоріжжі, Хмельницькому, Луцьку, на Івано-Франківщині, у Слов'янську та в Краматорську. "Прильоти" зафіксовано у Дніпрі, Луцьку та Львові. Після 05:30 у регіонах почалися відбої тривог.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що росіяни атакою 15 серпня намагались заплутати українську протиповітряну оборону. Ракети різко змінювали курс. ППО знищила 16 із 24 ворожих цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 08:58