Фото: ілюстративне Джерело: ДПСУ

Нічна атака на Україну: скільки "шахедів" знищила ППО

Вночі 8 вересня російські терористи знову атакували українські міста. У результаті роботи протиповітряної оборони знищено 16 безпілотників.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Зазначається, що противник атакував Одещину групами ударних БпЛА типу Shahed-136/131 з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ — РФ, мис Чауда — Крим).

Усього зафіксовано пуски 20 "шахедів" у напрямку Одещини. В результаті роботи ППО знищено 16 дронів-камікадзе у межах Одеської та Миколаївської областей.

"До відбиття удару застосовано зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи Повітряних Сил, протиповітряну оборону інших складових Сил оборони України", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 8 вересня Росія спрямувала дрони-камікадзе типу Shahed на Одесу, Миколаїв та Херсон. Повітряну тривогу оголосили близько 23:45, через 20 хвилин після цього стало відомо про наближення групи ударних БпЛА до міста. Після першої години ночі військові повідомили про рух ще однієї групи "шахедів" в напрямку обласного центру, а також про загрозу застосування "шахедів" в Миколаївській та Херсонській областях — останню групу безпілотників помітили на півночі області, вона рухалась в західному напрямку.

Також військові повідомили про активність ворожої тактичної авіації на Сході України. Повітряні тривоги було оголошено також в Харківській, Запорізькій та Донецькій областях.

До того ж 8 вересня російські окупанти завдали ракетного удару по приватному сектору у Сумах. Один будинок зруйновано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 08:15