Фото ілюстративне. Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Нічна атака рашистів ракетами та "шахедами": скільки повітряних цілей збили українські військові

У ніч на неділю, 18 лютого, російські окупанти атакували Україну ракетами різних типів і дронами-камікадзе. Українські військові знищили ракету Х-59, 12 "шахедів", а також винищувач Су-34.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що загарбники обстріляли Україну шістьма зенітними керованими ракетами С-300 (прилетіли з тимчасово окупованої Донецької області), трьома крилатими ракетами Х-22 (з Воронезької області Росії), керованою авіаційною ракетою Х-59 (з тимчасово окупованої Запорізької області), а також 14 ударними безпілотниками типу Shahed (Приморсько-Ахтарськ, Курська область).

До відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби.

"У результаті бойової роботи збито 12 "шахедів" і одну керовану авіаційну ракету Х-59 у межах Чернігівської, Сумської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської областей", — зазначили в Повітряних силах ЗСУ.

Крім того, як додали українські військові, близько 06:00 воїни повітряного командування "Схід" приземлили черговий російський літак — винищувач-бомбардувальник Су-34 на Східному напрямку.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 18 лютого, рашисти атакували територію Полтавської області дронами-камікадзе. Це спричинило пожежу на одному з об’єктів. На щастя, ніхто не постраждав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 09:29