Збитий Су-34. Фото ілюстративне. Джерело: Повітряні сили ЗСУ

"Потєрь нєт": Повітряні сили ЗСУ на світанку збили ще один російський винищувач

У неділю, 18 лютого, зранку українські військові збили ще один російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Це сталося приблизно о 06:00.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

"Бадьорого ранку, Україно! У московитів знову "потєрь нєт". Сьогодні, близько 06.00, ще один Су-34 "успішно повернувся" на базу!" — написав він у своїх соціальних мережах.

Командувач Повітряних сил ЗСУ додав, що в активі українських військових також 12 збитих "шахедів" і керована авіаційна ракета Х-59.

"Підрозділам Повітряних сил дякую за успішну бойову роботу! Усім гарного дня! Разом — до перемоги!" — підсумував Микола Олещук.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Як відомо, Су-34 — це російський всепогодний двомісний винищувач-бомбардувальник. Він сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях противника в оперативній і тактичній глибині, а також для ураження повітряних цілей противника. Літак може розвивати швидкість до 1,9 тисячі км/год на висоті до 14,6 кілометра.

Нагадаємо, що в суботу, 17 лютого, зранку підрозділи Повітряних сил знищили на Східному напрямку одразу три російські винищувачі. Це відбулося під час спроби ворога завдати удару по Україні керованими авіабомбами.

Після цього командувач Повітряних сил Микола Олещук натякнув окупантам, де шукати пілотів, опублікувавши мапу зі сервісу Коспас-Сарсат, де видно точки, у яких, ймовірно, вони могли перебувати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 08:33