Фото: ілюстративне Джерело: "Вікіпедія"

Збиття російських Су-34 та Су-35: командувач Повітряних сил натякнув окупантам, де шукати пілотів

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук розповів нові подробиці збиття двох російських винищувачів Су-34 та одного Су-35С. 

Зокрема, у своєму Telegram-каналі посадовець зазначив, що російські пропагандисти традиційно запевняють, що у них "втрат немає". Відтак, за версією росіян, сьогодні було буцімто збито лише один винищувач Су-35С, а пілот літака вижив. Інші борти, як запевняють пропагандисти, нібито повернулись додому без втрат.

Своєю чергою Олещук спростував версію росіян. Він зауважив, що Су-35С — одномісний літак, тоді, як Су-34 — двомісні, а за сьогоднішній ранок було збито два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один Су-35С.

"Є така міжнародна супутникова пошуково-рятувальна система — Коспас-Сарсат (Cospas-Sarsat). При аваріях, вона сповіщає про місцеперебування персональних радіобуїв пілотів. Як бачимо, система робоча! На фото — спрацювало аж чотири Cospas-Sarsat (точки на карті)", — заначив посадовець.

Він також опублікував мапу із сервісу Коспас-Сарсат, де видно точки, у яких, ймовірно, можуть перебувати російські пілоти.

"Шукайте "братьєв" у цих районах! Не дякуйте!" — додав Олещук.

Олещук показав місцезнаходження радіобуїв пілотів збитих російських винищувачів

Мапа: Cospas-Sarsat

Нагадаємо, 17 лютого зранку підрозділи Повітряних сил знищили на Східному напрямку одразу три російські винищувачі. Це відбулося під час спроби ворога завдати удару по Україні керованими авіабомбами.

Додамо, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, за минулу добу Росія втратила приблизно 1 050 своїх військових. Окрім того, українські воїни суттєво зменшили рашистський потенціал бойової техніки: знищено 11 танків, 16 бронемашин, 28 артилерійських систем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2024 15:37