Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Нічна атака Росії дронами та крилатими ракетами: скільки цілей збила ППО

У ніч на 18 вересня 2023 року ворог атакував Україну ударними безпілотниками типу Shahed-136/131 та крилатими ракетами повітряного базування  Х-101/Х-555/Х-55. Силами протиповітряної оборони було знищено 18 "шахедів" та 17 крилатих ракет.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, "шахеди" летіли з двох напрямків: (Приморсько-Ахтарськ — РФ та мис Чауда — Крим). Усього зафіксовано 24 ударних БпЛА у напрямку Миколаївської та Одеської областей.

"18 ударних дронів знищено протиповітряною обороною по маршруту слідування", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пуски крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС окупанти здійснили з Волгоградської області. Було залучено вісім бортів, зафіксовано пуски 17 крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55.

"Усі 17 — знищено силами та засобами Повітряних сил у межах Дніпропетровської, Полтавської та Хмельницької областей", — додали військові.

Інфографіка: Повітряні сили України

Нагадаємо, цієї ночі ворог здійснив по Україні чергову ракетно-дронову атаку. Рашисти запустили кілька груп ударних дронів з району полігону Чауда (Крим) у напрямку південних областей. У Миколаївській області лунали вибухи. Близько четвертої ранку окупанти здійснили пуск ракет. Вибухи лунали у Хмельницькій області.

Також повідомлялось, що російські загарбники цієї ночі продовжували тероризувати Херсонську область. Через ворожі обстріли двоє людей загинули, троє — постраждали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 09:01