Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Нічна атака Росії: куди влучили окупанти та скільки ракет збила ППО

Уночі 17 вересня 2023 року противник завдав удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними безпілотниками. Силами протиповітряної оборони було знищено 12 повітряних цілей ворога.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. За даними військових, усього зафіксовано 16 засобів повітряного нападу:

  • шість ударних БпЛА типу Shahed-136/131 атакували з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда);
  • 10 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 випущені з дев'яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса.

У Повітряних силах наголосили, що основний напрямок удару був спрямований на південь Одещини. 

"По маршруту слідування ракет та БпЛА працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження", — йдеться у повідомленні.

Військові додали, що в результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 12 повітряних цілей:

  • шість ударних БпЛА типу Shahed-136/131;
  • шість крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

"Зафіксовано влучання ворожих ракет по території цивільного аграрного підприємства на Одещині, працює Державна служба надзвичайних ситуацій, про наслідки повідомлять місцеві військові адміністрації", — додала прес-служба Повітряних сил.

Нагадаємо,  речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що в ніч на 17 вересня російські загарбники здійснили змішану атаку на українську територію. Окупанти використали дрони-камікадзе та ракети. За словами речниці, загарбники намагалися заплутати наші протиповітряну оборону: ворожі ракети змінювали напрямок та виконували складні маневри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 09:12