Фото: соцмережі

Нічна атака Росії: скільки ворожих цілей збила ППО

У ніч на 30 жовтня окупанти атакували Україну дванадцятьма ударними безпілотниками типу Shahed та двома керованими авіаційними ракетами Х-59. Усі ворожі об'єкти збила протиповітряна оборона.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Зазначається, що пуски ракет Х-59 було здійснено з ворожих літаків із повітряного простору тимчасово окупованої Запорізької області, "шахеди" летіли з південно-східного напрямку — Приморськ-Ахтарськ (Російська Федерація).

"Усі 14 повітряних цілей противника було знищено протиповітряною обороною, зокрема у межах Миколаївської, Херсонської Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Хмельницької та Дніпропетровської областей", — йдеться у повідомленні.

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська та підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

Інфографіка Повітряні сили ЗСУ

Близько опівночі 29 жовтня російська армія з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла Центральний район Херсона. Внаслідок ворожої атаки — одна загибла і троє поранених.

Раніше повідомлялось, що у ніч на понеділок, 30 жовтня, у передмісті Дніпра було чутно вибухи. У області було оголошено повітряну тривогу та ракетну небезпеку. Після другої години ночі Повітряні сили закликали мешканців Дніпра пройти в укриття.

Також у понеділок вранці, 30 жовтня, в Одесі пролунали вибухи. У місті та області була оголошена повітряна тривога через можливу атаку ворога балістичними ракетами.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія, ймовірно, намагається розширити й диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для завдання ударів по українській критично важливій інфраструктурі в осінньо-зимовий сезон.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що українські військові готові протистояти масованим ракетним обстрілам. За його словами, ворог взяв паузу з ракетними атаками, ймовірно, щоб накопичити ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 10:01