Фото: censor.net

Нічна комбінована атака Росії: сили ППО працювали у чотирьох областях

У ніч на 6 серпня російська армія здійснила комбінований удар по Україні. Нашу землю атакували балістичні та авіаційні ракети, а також ударні безпілотники типу "Шахед".

Про це повідомляють у Telegram-каналі Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, у ніч на 6 серпня противник ударив чотирма балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 по Київщині із Воронезької області — РФ, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору над акваторією Азовського моря та 16 ударними БпЛА типу Shahed із напрямків мис Чауда — Крим, Курськ — РФ.

"Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних сил. У результаті протиповітряного бою збито дві балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 15 ударних БпЛА у Київській, Херсонській, Миколаївській та Хмельницькій областях", — йдеться у зведенні Повітряних сил.

Робота ППО України станом на 6 серпня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Варто зазначити, що ввечері 5 серпня ворог завдав ракетного удару в напрямку Києва та передмістя. Рашисти гатили по столиці балістичними ракетами. Ворог для атаки на Київ та область застосував балістичне озброєння на кшталт "Іскандер-М" чи північнокорейської ракети KN-23.

Нагадаємо, 5 серпня російські терористи атакували Херсонщину. Внаслідок ворожого обстрілу загинула жінка та поранено двох чоловіків.

Також у ніч на 5 серпня російські окупанти атакували територію України ударними безпілотниками типу Shahed. Силам оборони вдалось збити 24 ворожих об'єктів.

За даними Військово-морських сил, станом на ранок 6 серпня Російська Федерація вивела у Чорне море два носії "Калібрів". Україну можуть атакувати до восьми ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2024 08:52