Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Нічний терор дронами: у Повітряних силах назвали кількість знищених "шахедів"

Вночі 13 лютого війська країни-агресорки випустили по Україні понад два десятки іранських дронів-камікадзе типу "Шахед". 

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"У ніч на 13 лютого 2024 року противник атакував 23-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з районів Приморсько-Ахтарськ — РФ, мис Чауда — Крим", — йдеться у повідомленні.

За даними військових, у результаті бойової роботи знищено 16 ударних БпЛА ворога у межах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Наголошується, що до відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. 

Нагадаємо, російські окупанти розпочали дронову атаку на Україну ще ввечері 12 лютого. Зокрема, перед 23 годиною "шахеди" рухалися курсом на Дніпро. Згодом мер Дніпра Борис Філатов повідомляв, що рашисти б'ють по цивільній інфраструктурі міста. Так у місті під час атаки були перебої зі світлом та зупинилася насосна станції на житломасиві Лівобережний-3.

Додамо, 11 лютого ввечері російські загарбники теж атакували Україну "шахедами". Епіцентр удару — в Павлограді Дніпропетровської області, де внаслідок атаки зникла електрика, тепло та водопостачання. Крім того, про ракетну загрозу попереджали в Харківській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2024 07:39