Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти атакують "шахедами": у Дніпрі лунали вибухи, виникли перебої зі світлом

У понеділок, 12 лютого, російські окупанти знову атакували Україну безпілотниками типу "Шахед". Як і попередніми днями, ворожі дрони летять переважно з Півдня, звідки курсують углиб України. Сьогодні в епіцентрі атаки Дніпро, де пролунали декілька серій вибухів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Херсонська та Миколаївська області — загроза застосування ударних дронів", — зазначили українські військові в початковому дописі про атаку дронів.

Ці області стали першими, де оголосили сигнал повітряної тривоги. Окрім того, про небезпеку попередили в Запорізькій, Донецькій і Дніпропетровській областях.

"Наразі декілька груп ударних дронів рухаються територією Дніпропетровської області, у північному напрямку", — додали в прес-службі Повітряних сил.

Мешканців областей, де оголошено тривогу, попросили зберігати спокій та в разі загрози пройти в укриття. Також варто нагадати, що в Україні заборонено знімати роботу протиповітряної оборони.

Перед 23 годиною "шахеди" рухалися курсом на Дніпро (моніторингові Telegram-канали стверджують, що рашистських дронів понад 10 саме навколо цього обласного центру), тому саме це місто перебувало під найбільшою загрозою, мешканців закликали перейти в укриття.  Так само як і вчора, в небезпеці перебуває Павлоград Дніпропетровської області.

Оновлено. Мер Дніпра Борис Філатов повідомляв, що рашисти б'ють по цивільній інфраструктурі міста.

Водночас повідомляють про перебої зі світлом та зупинку насосної станції на житломасиві Лівобережний-3.

Частково припинено водопостачання, вказують у КП "Дніпроводоканал".

У неділю, 11 лютого, ввечері російські загарбники теж атакували Україну "шахедами". Епіцентр удару — в Павлограді Дніпропетровської області, де внаслідок атаки зникла електрика, тепло та водопостачання. Крім того, про ракетну загрозу попереджали в Харківській області.

Нагадаємо, що за минулий вечір ніч українські воїни Сил оборони знищили 14 безпілотників і одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 23:20