Фото: armyinform.com.ua

Нічний обстріл Дніпра: усі подробиці

Російські загарбники вночі 13 лютого атакували дронами Дніпро та область. Зафіксовано влучання по енергетичному об'єкту.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

"Другу ніч поспіль — масована атака БпЛА на область. Наші захисники знищили 10 "Шахедів" у Дніпровському районі. Але сталося кілька влучань у Дніпрі", — наголосив посадовець.

За його словами, під вогнем окупантів опинилися енергетичний та інфраструктурний об'єкти. На обох об'єктах спалахнули пожежі, які оперативно загасили. 

"Дякую тим, хто 24/7 ліквідує наслідки російського терору. У тому числі й герої-енергетики. Вони вже повернули світло жителям Павлоградського району після вчорашніх атак. Зараз працюють в обласному центрі. Там теж заживили майже всі будинки", — додав Лисак.

Перебої з водопостачанням

Крім того, за даними "Дніпроводоканалу", у місті після вибухів у звʼязку з перебоями світла зупинилась насосна станція на житломасиві "Лівобережний-3", також частково припинено водопостачання.

Пошкодження ТЕС

Водночас у ДТЕК зазначили, що у ніч на 13 лютого внаслідок обстрілу постраждала одна з теплоелектростанцій. Проте регіону, у якому відбулося пошкодження енергооб'єкта, компані не називає. Наголошується, що внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання підприємства. Станція припинила виробництво електроенергії. У компанії додають, що після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію наслідків та відновлення роботи обладнання.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил, вночі 13 лютого війська країни-агресорки випустили по Україні понад два десятки іранських дронів-камікадзе типу "Шахед". У результаті бойової роботи знищено 16 ударних БпЛА ворога у межах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2024 08:19