Фото: Pixabay

Нідерланди виділили додаткові кошти на ППО та боєприпаси для України: про яку суму йдеться

Нідерланди виділили додаткові кошти на посилення протиповітряної оборони (ППО) України та артилерійські боєприпаси. Йдеться про понад 200 мільйонів доларів.

Про це заявила міністр оборони Кайса Оллонгрен під час онлайн-засідання Ради Україна — НАТО, повідомляє прес-служба Міністерства оборони Нідерландів.

Вказується, що Нідерланди виділять понад 200 мільйонів євро на нові ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових боєприпасів протиповітряної оборони та артилерії.

"Засоби ППО та артилерійські боєприпаси вкрай потрібні Україні. Ситуація загрожує стати критичною. Ресурси, до яких зараз вносяться Нідерланди, вже знаходяться на європейському континенті і якнайшвидше надійдуть до України. Зараз ми всі повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну", — зазначила вона.

ППО для України

На підтримку німецької ініціативи "Негайні дії з протиповітряної оборони" Нідерланди виділяють 150 мільйонів євро. Ці кошти спрямують на засоби протиповітряної оборони великої дальності. Крім того, Міністерство оборони закупить засоби протиповітряної оборони малої дальності на 60 мільйонів євро.

Артилерійські боєприпаси для України

Нідерланди сприяють ініціативі Естонії щодо швидкого постачання Україні артилерійських боєприпасів із наявних запасів. Раніше уряд країни оголосив, що внесе 250 мільйонів євро в подібний чеський план швидкого постачання гранат.

"Це вкрай необхідно, щоб протистояти посиленню російського тиску на фронті", — зазначили в відомстві.

Нагадаємо, 15 квітня уряд Нідерландів ухвалив рішення про виділення додаткових коштів на допомогу Україні. До 2026 років Київ отримає понад чотири мільярди євро.

Додамо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд Нідерландів виділив мільярд євро на військову допомогу Україні та 400 мільйонів євро на відновлення держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 20:05