Фото: Pixabay

Нідерланди виділили додаткові кошти на допомогу Україні: яку суму отримає Київ до 2026 року

У понеділок, 15 квітня, уряд Нідерландів ухвалив рішення про виділення додаткових коштів на допомогу Україні. До 2026 років Київ отримає понад чотири мільярди євро.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони країни. За інформацією відомства, додаткові кошти будуть виділені на військову та гуманітарну підтримку України на період 2024-2026 років. 

"Уряд виділяє додаткові гроші для України, місцевого самоврядування та оборони. Додаткові 4,4 мільярда євро буде виділено на військову та гуманітарну підтримку України на період 2024-2026 років", — йдеться у повідомленні.

До того ж уряд Нідерландів виділить кошти для зміцнення оборони власної країни.

"Міністерство оборони країни отримуватиме додаткові 500 мільйонів євро з 2028 року, зокрема, на посилення ППО і закупівлю більшої кількості боєприпасів", — зазначили в відомстві.

Варто зазначити, що Нідерланди є одним зі союзників України з початку повномасштабного вторгнення росіян. Ця країна вже надала нашим захисникам озброєння загальною вартістю понад 2,8 мільярда євро.

Також раніше повідомлялося, що Нідерланди передадуть Україні понад 20 винищувачів F-16. Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен свого часу розповідала, що постачання літаків розпочнуться вже цього року.

Нагадаємо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд Нідерландів виділив мільярд євро на військову допомогу Україні та 400 мільйонів євро на відновлення держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.04.2024 14:23