Фото ілюстративне з відкритих джерел

Нідерланди виділили кошти на військову допомогу та відновлення України: Зеленський назвав суму

Уряд Нідерландів виділив мільярд євро на військову допомогу Україні та 400 мільйонів євро на відновлення держави.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Так, 12 квітня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час телефонної розмови з гарантом заявив, що його країна виділила ще мільярд євро на військову допомогу Україні та 400 мільйонів євро на відновлення.

"Це додатково до зобов’язань у межах нашої двосторонньої безпекової угоди. Дякую, Марку, дякую, нідерландський народе! Це взірцевий приклад підтримки України", — наголосив Зеленський.

Сторони також обговорили спільну роботу з партнерами над пришвидшенням постачання снарядів для артилерії, амуніції й систем ППО.

"Подякував за результативну конференцію Justice for Ukraine у Гаазі та запуск за її підсумками Реєстру збитків. Розповів про підготовку Саміту миру у Швейцарії й запросив Нідерланди приєднатися. Ми також обговорили необхідні зусилля, щоб цей захід підтримало якнайбільше країн", — підсумував український лідер.

Варто зазначити, що Нідерланди є одним зі союзників України з початку повномасштабного вторгнення росіян. Ця країна вже надала нашим захисникам озброєння загальною вартістю понад 2,8 мільярда євро.

Також раніше повідомлялося, що Нідерланди передадуть Україні понад 20 винищувачів F-16. Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен свого часу розповідала, що постачання літаків розпочнуться вже цього року.

Нагадаємо, що 21 березня міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен разом із заступником міністра оборони України Юрієм Джигирем відвідала позиції оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" і бойових підрозділів Сил оборони на Східному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.04.2024 16:48