Фото ілюстративне з відкритих джерел

Нідерланди планують надати додаткову фінансову допомогу Україні

Уряд Нідерландів надасть додаткові 400 мільйонів євро на допомогу Україні цього року. Це приблизно 428 мільйонів доларів.

Про це повідомив RTL News. За інформацією джерел видання, 400 мільйонів євро доповнять більш ніж два мільярди євро, які Нідерланди вже виділили на допомогу Україні 2024 року.

Також журналісти уточнили, що Україна може розраховувати на допомогу Нідерландів і 2025 року. У весняному меморандумі уряд передбачив на це 1,5 мільярда євро.

"Гроші призначені переважно для військової підтримки, а також для встановлення справедливості, відновлення та реконструкції", — зазначили медійники з RTL News.

Як відомо, Нідерланди є одним зі союзників України з початку повномасштабного вторгнення росіян. Ця країна вже надала нашим захисникам озброєння загальною вартістю понад 2,8 мільярда євро.

Також Нідерланди заявили, що передадуть Україні понад 20 винищувачів F-16. Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен свого часу розповідала, що постачання літаків розпочнуться вже цього року.

Нагадаємо, що 21 березня міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен разом із заступником міністра оборони України Юрієм Джигирем відвідала позиції оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" і бойових підрозділів Сил оборони на Східному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 21:53