Фото: Pixabay

Уряд Німеччини запускає ініціативу для пошуку додаткових систем ППО для України

Федеральний уряд Німеччини оголосив про запуск ініціативи з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Про це повідомляє Tagesschau.

За інформацією видання, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок і міністр оборони ФРН Борис Пісторіус звернулися до партнерів по Північноатлантичному альянсу, Європейському Союзу, а також до третіх країн з ініціативою надати Україні додаткові засобами ППО. 

Подробиці щодо нової ініціативи наразі немає. За словами речника Міністерства закордонних справ Німеччини, ініціатива "Негайні дії щодо протиповітряної оборони" спрямована на те, щоб якнайшвидше надати Києву ще більшу підтримку з ППО. 

Крім того, речник МЗС ФРН акцентував на необхідності "ще раз серйозно подивитися на те, чи є в наявності додаткові системи, які можуть бути швидко надані Україні", адже "зараз необхідне негайне постачання". 

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Додамо, 10 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його команда виявила понад 100 доступних Patriot — у деяких сусідніх країнах є більше однієї батареї, яка охороняє порт чи аеродром.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.04.2024 17:21