Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Німеччина розслідує злочин рашистів у Гостомелі: про який випадок ідеться

Федеральна прокуратура Німеччини веде розслідування воєнного злочину, скоєного російськими військовими в Гостомелі Київської області. Там, зокрема, постраждав німецький громадянин.

Про це повідомив Tagesschau. На запит агентства dpa речниця прокуратури підтвердила, що відомство справді розпочало розслідування випадку в Гостомелі, що стався в перший місяць повномасштабної війни. Прокуратура розслідує зі середини липня.

Йдеться про випадок, коли російські військові відкрили вогонь по цивільних, внаслідок чого вони отримали поранення. Серед постраждалих — особа з громадянством Німеччини.

"Є початкова підозра в скоєнні воєнних злочинів. Ми підтримуємо тісний зв’язок з українськими правоохоронними органами, щоби прояснити обставини", — прокоментувала речниця.

Федеральна прокуратура Німеччини раніше ініціювала так звані структурні розслідування воєнних злочинів в Україні, скоєних протягом березня 2022 року, з метою зібрати якомога більше доказів без фокуса на конкретних підозрюваних.

Як відомо, у зв'язку з повномасштабною збройною агресією Росії в Україні вже 42 країни звернулися до Міжнародного суду в Гаазі. Таке звернення дозволило спростити та прискорити процедуру для України, зазначили в Мін’юсті.

Нагадаємо, що міністри юстиції держав-членів і спостерігачів Ради Європи визначили принципи для покарання Росії за злочини в Україні та відшкодування збитків українцям. Для цього потрібно створити Реєстр збитків, а також провести розслідування злочинів РФ. Розроблені кроки назвали "Ризькими принципами" (зустріч проходила у Ризі 11 вересня).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 15:13