Фото: US DoD

Німеччина замовила виробництво десятків тисяч боєприпасів для України

Уряд Німеччини зробив велике замовлення збройовій компанії Rheinmetall. Йдеться про постачання Збройним силам України десятків тисяч 155 міліметрових артилерійських боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба концерну Rheinmetall.

Зазначається, що широкомасштабна військова агресія РФ проти України "змусила збройні сили багатьох країн поповнити запаси боєприпасів", і концерн вже отримав кілька великих замовлень на артилерійські боєприпаси. Наголошують, що вартість контракту обраховується сотнями мільйонів євро, а постачання заплановане на 2024 рік.

Окрім снарядів для ЗСУ, збройовий гігант має виготовити звичайні 155 міліметрові боєприпаси Assegai для німецької армії.

Виробництво зброї в Україні

В Україні активно просувається робота з власного виробництва озброєння. Зокрема, в нашій країні почали виготовляти дрони та боєприпаси. З січня до липня 2023 року в нашій країні виробили вдесятеро більше боєприпасів, ніж за весь 2022 рік. 

Зокрема, у Києві планується відкрити спільне підприємство німецького збройового концерну Rheinmetall з концерном "Українська оборонна промисловість".

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак 29 вересня під час брифінгу повідомив, що Україна планує організувати виробництво власних систем протиповітряної оборони. Для цього, за його словами, до нашої країни приїдуть відповідні спеціалісти.

Нагадаємо, що НАТО збільшить виробництво боєприпасів для України та для своїх членів, які надали військову допомогу українській армії. В Альянсі зазначили, через тривалі бої попередніх запасів зброї та снарядів не вистачає.

Раніше секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, що російські загарбники під час одного з обстрілів вдарили по місцю, де збирали українські ракети. Після цього влада ухвалила рішення перенести частину виробництва за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 16:56