Колаж TrueUA

Німеччина зробила важливу заяву щодо підтримки України наступного року

Наступного року Німеччина продовжить як гуманітарну, так і військову підтримку України. Крім цього, Берлін 11-12 червня 2024 року прийматиме Конференцію з відновлення України, метою якої буде зміцнення зв'язку між реконструкцією, реформами та процесом вступу до Європейського Союзу.

Така інформація розміщена на сайті Міністерства закордонних справ ФРН. У матеріалі під назвою "Що важливо на рубежі 2024 року" першим пунктом йде розділ "На боці України: Разом із нашими партнерами ми продовжимо надавати потужну підтримку".

Там вказується, що з початку повномасштабної війни, розв'язаної Росією, Берлін виділив понад 27,8 мільярда євро на двосторонню підтримку Києва. Також Німеччина допомогла Україні у зимовий період, зокрема підтримувала українських біженців. Крім цього, передавала гуманітарну допомогу, сприяла розслідуванню воєнних злочинів, розмінуванню тощо.

Вказується, що ФРН підтримує Україну, постачаючи їй оснащення і зброю — як зі складів Бундесверу, так і постачаннями з боку промисловості, що фінансуються з коштів Ініціативи Федерального уряду Німеччини з підвищення дієздатності.

Дипломати зазначили, що цієї зими Росія знову навмисне бомбардує громадянську інфраструктуру, аби позбавити українців коштів до існування взимку.

"Тому федеральний уряд підтримує Україну зимовим пакетом та планує подвоїти військову допомогу до восьми мільярдів євро у 2024 році", — вказує відомство.

У МЗС також відзначили успіхи України на фронті.

"Україна з величезною мужністю чинить опір російській агресії, а також захищає нашу свободу: з квітня 2022 року країна звільнила більшу частину територій, окупованих Росією. Збройним силам України також поступово вдалося відтіснити російський флот через Чорне море та відкрити безпечний морський коридор, який уже дозволив понад 200 судам експортувати зерно та інші товари на світові ринки. Хоча оборонна битва проти Росії поклала на Україну неймовірні вимоги, вона призвела до вражаючої серії внутрішніх реформ, які дозволять їй розпочати переговори щодо вступу до ЄС", — вказали у дипвідомстві.


Довідка: Німеччина є другим після США найбільшим постачальником військової допомоги Україні. За даними уряду Німеччини, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Німеччина надала Києву допомогу на суму близько 24 мільярдів євро. Це гуманітарна допомога, прямі виплати та озброєння.


Нагадаємо, Україна отримає від Німеччини 120 бойових машин Marder. Частина з цих БМП була викуплені в Греції. Раніше ми писали, як працює цей вид броньованого транспорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 31.12.2023 02:57