Фото: "Слово і діло"

Німецький концерн Rheinmetall будує в Румунії центр для ремонту техніки ЗСУ

Німецький виробник зброї Rheinmetall будує центр військового обслуговування та логістики в румунському місті Сату-Марі. Очікується, що хаб розпочне роботу цього місяця й обслуговуватиме зброю, якою ЗСУ боронять Україну.

Про це із посиланням на заяву компанії повідомив Reuters.

"Сервісний хаб має відігравати центральну роль у підтримці оперативної готовності західних бойових систем, що перебувають на озброєнні України, та забезпеченні доступності матеріально-технічного забезпечення", — сказав представник компанії.

Вказується, що хаб буде розташований неподалік кордону з Україною, обслуговуватиме самохідні гаубиці, танки Leopard 2 і Challenger, бойові машини піхоти Marder, бронетранспортери Fuchs та військові вантажівки.

"Для нас у Rheinmetall ключовим завданням є надання силам НАТО та Україні максимально можливої підтримки", — заявив глава виконавчої влади Армін Паппергер.

Відомо, що у червні 2022 року концерн Rheinmetall заснував аналогічний центр у Литві для підтримки зброї НАТО в країнах Балтії.

Нагадаємо, що Україна може отримати від своїх союзників винищувачі. Країни Заходу намагаються озброїти нашу країну для протистояння агресії Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 03.04.2023 08:35