Фото: Rheinmetall

Німецький Rheinmetall планує побудувати в Україні підприємство з виробництва систем ППО

Німецька компанія Rheinmetall планує відкрити в Україні підприємство з виробництва комплексів протиповітряної оборони.

Про це на щорічних загальних зборах компанії заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер.

За його словами, підприємство можуть відкрити вже за кілька років. Водночас обіцяні Києву 40 бойових машин піхоти Marder 1A3, наголосив Паппергер, почнуть постачати в Україну вже цього місяця — надходження триватимуть до вересня.

У березні Армін Паппергер повідомляв, що Rheinmetall має намір побудувати в Україні щонайменше чотири заводи для виготовлення зброї. Очікується, що заводи Rheinmetall в Україні будуть виробляти снаряди, військову техніку, порох і зенітну зброю.

"Зараз Україна є для нас важливим партнером, ми бачимо там потенціал у розмірі від двох до трьох мільярдів євро на рік", — заявляв Паппергер.

До того ж, за словами гендиректора Rheinmetall, концерн у майбутній перспективі також планує виробляти "1,1 мільйон 155-мм снарядів" які необхідні для артилерії, на всіх своїх підприємствах.

Нагадаємо, у квітні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна продовжує нарощувати виробництво власної зброї. За його словами, за минулий місяць українська промисловість уперше видала 10 самохідних артилерійських установок "Богдана". Далі у планах — ще збільшити їх кількість.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.05.2024 12:29