Фото: itc.ua

Німецький уряд погодив постачання Україні Leopard 1 та веде переговори про відправку Gepard

Німецький уряд погодив постачання Україні танків Leopard 1. Також ФРН веде переговори щодо закупівлі 15 танків Gepard у Катару для подальшого їх використання ЗСУ.

Про це повідомляє Reuters.

Україна може отримати танки Leopard після їхнього ремонту. За інформацією видання з посиланням на джерела в уряді, постачання танків Leopard в Україну може відбутися будь-коли після їх ремонту.

Підприємства Rheinmetall та Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) виявили бажання відремонтувати десятки танків Leopard 1 і могли б поставити їх Україні, якщо Київ погодиться їх купити.

Зазначається, що декілька німецьких офіційних осіб обговорили з міністерством закордонних справ Катару можливу купівлю 15 танків Gepard, які Доха закупила задля безпеки стадіонів чемпіонату світу. Видання також додає, що Берлін намагався отримати більше боєприпасів з Катару.

"Gepard дуже добре зарекомендували себе у війні в Україні. Якби ми могли отримати більше від партнерів тут, це допомогло б українцям", — сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Нагадаємо, питання про можливе надання Україні західних винищувачів Німеччина навіть не розглядає. Позиція ФРН незмінна.

Політика, 03.02.2023 11:18