Фото: Офіс президента

"Ніж у спину в кризовій ситуації": у Зеленського відреагували на позицію РФ щодо подій у Карабасі

Російська Федерація неодмінно зрадить своїх союзників у кризовій ситуації. Про це свідчать події після початку "антитерористичної операції" Азербайджану в Нагірному Карабасі, коли російські "миротворці" кудись зникли.

Таку заяву у Telegram зробив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Чергове нагадування всім пострадянським країнам: Росія завжди та всіх зраджує. А російська "миротворчість" або "членство в російськоцентричній ОДКБ" — це незмінний ніж у спину в кризовій ситуації. Якщо ви, звичайно, не готові делегувати Росії частину своєї суб'єктності та суверенітету", — написав чиновник.

Подоляк також запевнив, що з Росією не можна підписувати жодні договори, вести серйозні переговори, приймати "миротворчі контингенти" або відчиняти двері для російської пропаганди та корупції.

"Дружба" з Росією завжди закінчується однаково", — додав радник голови Офісу президента.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація відмовилася підтримати Вірменію у конфлікті. На брифінгу офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що РФ "глибоко стривожена" загостренням обстановки в Нагірному Карабасі. Вона також наголосила, що Москва проводить контакти з представниками Азербайджану та Вірменії, і за їх підсумками опублікує заяву.

Нагадаємо, Азербайджан розпочав "антитерористичні заходи" в Нагірному Карабасі для відновлення конституційного ладу. Формальним приводом став підрив вантажівки та загибель військових, у чому звинуватили Вірменію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2023 17:40