Фото ілюстративне. Джерело: glavnoe.in.ua

Норвегія може збільшити обсяг допомоги Україні в енергетичній сфері: названо суму

Норвегія та Україна посилять співпрацю в енергетичній сфері в рамках програми підтримки Нансена. Вона передбачає надання нашій державі допомоги на суму 75 мільярдів крон.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

Під час зустрічі українська та норвезька сторони обговорили, як передбачена допомога може сприяти зміцненню енергетичного сектору. Також ішлося про можливості залучення приватного сектору до зеленої трансформації та децентралізації енергетичної інфраструктури.

Учасники зустрічі

У зустріч взяли участь заступник міністра енергетики Ярослав Демченков, керівник Норвезького агентства співробітництва у сфері розвитку (Norad) Борд Вегар Солхьеллєм, заступниці міністра закордонних справ Норвегії Маріанне Кван та посла Норвегії в Україні Хелен Санд Андресен.

Зазначається, що Norad є органом при міністерстві закордонних справ та міністерстві клімату та навколишнього середовища Норвегії, який розглядає варіанти діяльності в Україні, спрямованої на підтримку сталого післявоєнного відновлення та надання оперативної підтримки під час війни.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна вже отримала від Сполучених Штатів Америки 522 мільйони доларів для закупівлі енергетичного обладнання. Також ці кошти спрямують для підтримки й захисту енергетичної системи нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 13:13