Фото: golos.com.ua

Скільки грошей виділили США Україні для захисту енергосистеми: Шмигаль оприлюднив цифри

Україна вже отримала від Сполучених Штатів Америки 522 мільйони доларів для закупівлі енергетичного обладнання. Також ці кошти спрямують для підтримки й захисту енергетичної системи нашої держави.

Таку заяву під час засідання президії Конгресу місцевих і регіональних влад при президентові зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми на порозі важкої зими. Завдяки підтримці партнерів ми спільно пройшли минулий, найважчий опалювальний сезон в нашій історії. Цієї зими маємо підтримку не лише фінансову, але й на відновлення енергетики. Сполучені Штати вже виділили 522 млн доларів", — сказав глава уряду.

Засідання президії влади: що відомо

Засідання відбулося 16 жовтня під головуванням керівника Офісу президента Андрія Єрмака та за участі голови Верховної ради Руслана Стефанчука, спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, урядовців, парламентарів, представників ОВА та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, за інформацією британської розвідки, літаки дальньої авіації Росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня цього року. Хоча такі перерви не є чимось незвичним, остання подібна перерва в обстрілах сталася з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня. У розвідці спрогнозували, що цього разу росіяни бережуть наявні запаси ракет, а також використовують цю паузу для їх збільшення перед подальшими важкими ударами по Україні впродовж зими.

Раніше речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що російські загарбники останніми тижнями активно використовують безпілотники для ударів по населенню, а також по портовій та економічній інфраструктурі України. Водночас ракети ворог "економить". Вона зазначила, що нині не фіксуються постачання з Ірану новітніх безшумних "шахедів", але росіяни, як і раніше, використовують "старі" дрони з характерним звуком "мопеда".

Своєю чергою голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький 10 жовтня розповідав, що в разі масованих атак Росії на енергетичні об'єкти України тривалість відключень світла залежатиме від того, яким в цей день буде споживання та спроможності електростанцій. Водночас він наголосив, що "Укренерго" перегляне графіки відключення світла. Зокрема, зміняться списки та черговість можливих відключень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 18:37