Фото: regjeringen.no

Норвегія виділила $190 млн для збільшення виробництва боєприпасів, у тому числі для України

Уряд Норвегії виділив понад 190 мільйонів доларів США (близько 2 мільярдів норвезьких крон) на збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості країни, у тому числі для виробництва артилерійських боєприпасів для потреб України.

Про це повідомляється на сайті уряду Норвегії.

"Війна в Україні призвела до різкого зростання попиту на боєприпаси. Уряд збільшить фінансову підтримку норвезької оборонної промисловості з метою нарощування виробництва боєприпасів. Один мільярд норвезьких крон буде виділено на конкретні проекти на заводі Nammo і ще один мільярд норвезьких крон буде надано на інші проекти в рамках норвезької оборонної промисловості", повідомив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Зазначається, що раніше уряд вже виділив близько одного мільярда крон на збільшення виробничих потужностей Норвегії шляхом співфінансування так званих проектів ASAP. Загальна сума підтримки виробництва становить три мільярди норвезьких крон.

"Посилення потенціалу оборонної промисловості є важливим як для України, так і для нашої власної безпеки. Зараз ми робимо внесок у значне збільшення виробничих потужностей на заводі Nammo для задоволення потреб Норвегії, союзників і України", сказав міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам.

Також вказується на те, що впродовж останнього року норвезький уряд уклав кілька значних контрактів з виробником боєприпасів Nammo, в тому числі найбільший контракт в історії компанії. Норвегія також бере участь у проєкті з виробництва боєприпасів для країн Північної Європи.

У повідомленні вказується на те, що за останній рік норвезький уряд уклав кілька великих контрактів із виробником боєприпасів Nammo, включаючи найбільший контракт в історії компанії. Норвегія також бере участь у проекті з виробництва боєприпасів для країн Північної Європи.

Нагадаємо, у грудні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус пообіцяв, що Україна найближчими місяцями отримає від Німеччини 200 тисяч артилерійських боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.01.2024 16:29