Фото: навчання російських школярів. Фото: nn.ru

Нова навчальна програма: британська розвідка дізналася, як у Росії готують школярів до війни

Новий навчальний рік у Росії розпочався з нової шкільної програми, яка містить як військові навички, так і кремлівський погляд на історію України.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Президент Росії Володимир Путін у перший день особисто провів відкритий урок із 30 школярами.

"Серед тем оновленої програми з історії — возз’єднання Криму з Росією та "Військова спецоперація" в Україні. Минулого року російський парламент затвердив зміни в навчальну програму", — йдеться в повідомленні.

Британська розвідка вказує, що один з елементів "Основи безпеки життєдіяльності" орієнтований на учнів старших класів і містить базовий модуль військової підготовки. Серед іншого — поводження з автоматами Калашникова, використання ручних гранат, безпілотних літальних апаратів (БпЛА) та надання першої допомоги на полі бою.

Нова навчальна програма переслідує три цілі: ознайомити студентів із кремлівським обґрунтуванням "Спеціальної військової операції", прищепити студентам бойове мислення та скоротити терміни навчання для подальшої мобілізації.

"Запровадження навчань із БпЛА свідчить про їх велике значення на полі бою", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка Міноборони Британії

Інфографіка британської розвідки

Нагадаємо, що в Росії рекордно швидко опублікували нові підручники з історії для старшокласників. У них додали розділи про вторгнення Росії в Україну.

Підручник написали всього за п'ять місяців, і він охоплює період з 1945 року до теперішнього часу. Його поспішали надрукувати до 1 вересня. Один з авторів книги, яка пронизана пропагандистськими тезами, – помічник російського президента Володимир Мединський. Він заявив, що це буде єдиний державний підручник з історії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 10:15