Фото: легіон "Свобода Росії"

Нові бої, перекидання військ та масова істерика: як проходить другий день "звільнення" Бєлгородщини

На кордоні України з Бєлгородською областю Росії нині тривають бої. Нові невеликі групи нібито "українських диверсантів" продовжують приїжджати до села Козинка із боку кордону. В області також працює протиповітряна оборона, адже там літають розвідувальні безпілотники.

Про це повідомляють у російських ЗМІ.

Відзначимо, на території Бєлгородської області від 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводить операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". До цього залучені виключно громадяни Росії.

Як повідомили в Telegtam-каналі "Свобода Росії" 23 травня, армія РФ нічого не змогла протиставити групі патріотів-добровольців, які взяли до рук зброю і не побоялися у відкриту піти проти режиму Москви. 

"Резервів у РФ для реагування на військові кризи немає — усі військовослужбовці мертві, поранені чи в Україні. РФ абсолютно не захищена. У Білгородській області паніка, частково йде організована евакуація, але переважно відбувається стихійна втеча", — йдеться в повідомленні.


Фото: 
легіон "Свобода Росії"

У "Російському добровольчому корпусі" вважають, що їхня країна дозріла "для змін і для визволення". За їх словами, лінії фронту пройдуть районами дрімучих міст у глибокому російському тилу:

"Найбільше чекають на звільнення території, прикордонні до зони військових дій: Курськ, Брянськ, Білгород. Їх негласному поклику слідує Російський Добровольчий Корпус, який взяв на себе сміливість зробити перший крок у напрямку нашої Батьківщини. Мирне населення може не турбуватися: РДК не воює із цивільними. Росіяни взялися за зброю. Росіяни сказали своє слово. І ніхто не наважиться сказати, що ми тут чужі. Ми нарешті повернулися додому!".

За даними інтерактивної карти Deep State, так звана "сіра зона" в Бєлгородській області займає площу в 31,07 квадратних кілометрів. Добровольці вже заявили про "звільнення" населених пунктів Козинка та Гора-Поділ.


Скріншот карти Deep State

Дії Росії 

Джерело в українській розвідці повідомило виданню "РБК-Україна", що через ситуацію на кордоні у Бєлгородській області Росія хоче перекинути туди додаткові війська, зокрема боєздатні підрозділи, що воюють на території України. 

За словами співрозмовника, командування західного військового округу Росії приймає рішення про оперативне перекидання окремих боєздатних підрозділів через ускладнення обстановки на кордоні у Бєлгородській області.

"Зокрема на даний час приймається рішення щодо можливого переміщення підрозділів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії (постійний пункт дислокації Валуйки, Бєлгородська область) з району бойових дій (Макіївка, Площанка Луганської області) до Бєлгородської області", — повідомило джерело.

Тим часом у росіян продовжується істерика щодо подій, які розгортаються вже на їхній території. Вони панікують через відсутність укриттів, евакуацію з власних домівок та "бездіяльність місцевої влади".

Нагадаємо, у Бєлгородській області влада країни-агресорки терміново проводить евакуацію сховища ядерних боєприпасів "Бєлгород-22".

Також у Бєлгородській області РФ оголосили про введення "правового режиму контртерористичної операції". Росіян попередили про жорсткі обмеження. 

На тлі подій, які зараз розгортаються у РФ, українці в мережі почали публікувати тематичні меми

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2023 13:23