Фото: скріншот з відео

Нові санкції від США: на літак Лукашенка наклали обмеження

Міністерство фінансів США ввело нові санкції проти Білорусі. Під обмеження потрапили "Білоруський автомобільний завод",  "Мінський автомобільний завод" та ЦВК Білорусі.

Про це йдеться в заяві Мінфіну США.

Обмеження ввели проти трьох юридичних та дев'ятьох фізичних осіб, зокрема, директора "БелАЗу" Сергія Никифоровича, керівника "МАЗу"  Валерія Іванковича та сімох членів ЦВК Білорусі.

Також санкції ввели проти розкішного літака, яким користується самопроголошений президент Александр Лукашенко.

"Лукашенко має ексклюзивний доступ до EW-001PA та інших розкішних літаків і використовує їх для особистих поїздок. Крім того, Лукашенко використовував EW-001PA зі своєю родиною та іншими членами свого оточення для міжнародних поїздок", — пояснили у міністерстві.

Заступник міністра фінансів США Браян Нельсон наголосив, що авторитарний режим Лукашенка покладається на державні підприємства та ключових чиновників, щоб отримувати значні доходи, які дозволяють проводити репресивні дії проти білоруського народу.

"Ми, як і раніше, працюємо над тим, щоб притягнути до відповідальності на режим Лукашенка за його придушення демократії у Білорусі та підтримку путінської війни", — сказав Нельсон.

Нагадаємо, ЄС може ввести санкції щодо родичів російських олігархів. Європейська комісія готує новий законопроект.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.03.2023 18:26