Марк Рютте. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Новий генсек НАТО назвав втрати росіян у війні з Україною

Російська окупаційна армія досягла просувань на фронті, втім за це росіяни заплатили велику ціну. Російські втрати вбитими та пораненими з початку повномасштабної російсько-української війни сягають 500 тисяч солдатів. 

Про це заявив новий генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте, пише "РБК-Україна". Посадовець наголосив, що наразі ситуація на полі бою, безперечно нелегка, складна, адже з одного боку Збройні сили України зайняли частину Курської області, втім росіяни в цьому році досягли певного прогресу на полі бою.

"Безперечно Україна веде цю війну самооборони. Я абсолютно вражений тим, як багато робить Україна. Вони показали свою сміливість, свій творчий підхід, вони відсувають російські сили", — наголосив Рютте.

Він зауважив, що певний успіх дався окупантам дуже високою ціною, що має суттєвий вплив на продовження війни.

"Цифри ми також маємо. Російські втрати — 1000 вбитих чи поранених вояків на день. Це означає, що приблизно 500 тисяч було вбито чи поранено", — зауважив Рютте.

Нагадаємо, що Марк Рютте також зауважував, що Україна залишатиметься його пріоритетом на посаді очільника Північноатлантичного альянсу. Іншими пріоритетами, за його словами, стануть стримування й оборона Альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2024 14:48