Джерело: Instagram Олександра Будько

Новий "Холостяк" Олександр Будько розповів про трагічну втрату ніг на фронті

Ветеран війни, а нині новий герой реаліті-шоу "Холостяк" Олександр Будько пригадав, як втратив ноги на фронті. 

У інтерв'ю Hromadske_talk він розповів, що відбулося це на День Незалежності, 24 серпня 2022 року, на Харківському напрямку — у місці, куди окупанти ніколи не цілилися і нічого не прилітало. За словами тогочасного командира 49-го окремого стрілецького батальйону "Карпатська Січ", яким був Будько, ніхто навіть не знає, яку зброю було використано, тому цю ситуацію він вважає дуже дивною. 

Учасник реаліті-шоу зазначив, що на той час він перебував в окопі, а окупанти спеціально цілилися саме туди, де чоловіка частково й засипало.

"Все сталося дуже дивно. Ми були єдиною групою, яка працювала з того села, тобто там взагалі більше нікого не було. І туди нічого не прилітало ні перед тим, ні, фактично, після того. Єдиний раз, коли прилетіло — це в окоп, в якому я лежав. І досі невідомо, що це було. Я тих, хто ще живий, запитував, і ніхто не може дати відповіді. Це просто якось так неочікувано сталося. Дуже дивний збіг обставин", — наголосив він.

Військовий одразу зрозумів, що залишився без кінцівок, через пекельний біль, "бо так боліти може тільки тоді, коли їх нема. Тим паче мене засипало землею, і я думаю: ну, точно вже без ніг".

За його словами, спочатку фізично дуже боляче було декілька, можливо, навіть тижнів. Чоловікові весь час давали знеболювальні та робили спінальну анестезію. Проте все це майже не допомагало. Водночас у нього почалися фантомні болі.

"І ці фантомні болі десь два місяці розривали максимально, я думав, що поїду дахом", — каже Будько.

На додачу до цього були й часті операції, через які чоловік отримував ще більше неприємних відчуттів. Учасник реаліті-шоу зазначив, що через два місяці біль став меншим, але фантомні болі ще були, хоч вже й не такі яскраво виражені.

"І я почав думати, як мені взяти протези, де їх взяти, і чи буду я ходити взагалі. Очевидно, як і більшість людей, до цього я не потрапляв у такі ситуації й не знав, як поводитись. Спочатку я дуже хотів повертатися на фронт. Думав: от зараз два місяці, поставлю протези, повернуся і — поїхали знову і воюємо. Але коли пройшов певний процес відновлення і встановлення всіх півкуль мозку на місце, розумієш, що не будеш вже у війську ефективним. І почав думати, що можу робити у цивільному житті", — наголосив він.

Нагадаємо, у березні співак Олег Малюта, який відомий під псевдонімом "Фагот", розповів про те, як вперше пережив жах війни. За його словами, він не міг зрозуміти, як такі жахливі речі відбуваються у сучасному цивілізованому світі. Зараз обурює музиканта поведінка деяких країн щодо України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 28.05.2024 05:45