Володимир Зеленський під час інтерв'ю AFP. Джерело: president.gov.ua

Новий контрнаступ ЗСУ: Зеленський заявив, що знає, коли він буде (відео)

Для успішних результатів на полі бою українським силам для початку потрібно стабілізувати фронт і зупинити наступ Росії. Однак, попри нинішню ситуацію, Україна має перспективи для нового контрнаступу.

У цьому запевнив президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю AFP.

"Є перспективи. Для цього треба передусім стабілізувати ситуацію на фронті. Зараз вона нестабільна. Зараз їх черга. Їх треба зупинити. Ми їх зупинимо, і потім треба мати відповідну укомплектованість бригад, щоби розраховувати на наступні кроки, контрнаступальні тощо", — зазначив він.

На запитання про те, чи відбудеться контрнаступ Збройних сил України 2025 року, Зеленський відповів:

"Не можу сказати. Але знаю, коли він відбудеться, але не можу про це сказати".

Як відомо, Україна 2022 року провела декілька великих наступальних операцій. Завдяки цьому відкинула російські війська від Києва, звільнила Харківську та Херсонську області.

Минулого року Україна готувала новий контрнаступ, який розпочався влітку. Проте не вдалося досягнути бажаних результатів. ЗСУ зіткнулися з сильною обороною ворога у Запорізькій і Донецькій областях.

Нагадаємо, що в цьому ж інтерв’ю Зеленський заявив, що перші винищувачі F-16, які Україна отримає 2024 року, не відіграють ключової ролі на фронті. Однак у перспективі вони здатні допомогти українським силам перейти до контрнаступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2024 16:10