Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

NYT: Ізраїль вирішив не завдавати удару по Ірану після розмови Байдена з Нетаньягу

За даними The New York Times із посиланням на двох ізраїльських чиновників, Ізраїль вирішив не завдавати удару по Ірану у відповідь на атаку напередодні. Про це нібито стало відомо після телефонної розмови прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з президентом США Джо Байденом.

Газета вказує, що точний зміст розмови Нетаньягу й Байдена невідомий, однак рішення також пов’язане з тим, що атака Ірану завдала незначної шкоди.

Співрозмовники NYT вказали, що військовий кабінет Ізраїлю повинен також провести збори, на яких обговорить відповідь на терористичні дії Ірану.

Своєю чергою Times of Israel із посиланням на неназваного високопоставленого представника адміністрації Байдена вказує, що американський лідер сказав Нетаньягу 13 квітня ввечері, що Ізраїль повинен "уважно і стратегічно подумати про ризик ескалації", зважуючи свою відповідь на атаку Ірану. Чиновник не зазначив, чи виступає Америка проти такого удару, однак на брифінгу з журналістами він заявив, що США не приєднаються до Ізраїлю в цьому питання

"Ми прагнемо захищати Ізраїль, [але] ми не будемо брати участь у жодній відповіді", — заявив він.

Однак він запевнив, що "Сполучені Штати Америки підтримують Ізраїль, і немає жодних сумнівів, що ми станемо на їх захист, коли на них нападуть".

Нагадаємо, президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що його країна "розглядає всі варіанти" після нападу Ірану минулої ночі, під час якого Тегеран запустив сотні ударних дронів та ракет. При цьому глава держави назвав такі дії противника "оголошенням війни".

Палата представників США наступного тижня терміново розгляне проект закону із допомогою Ізраїлю через атаку Ірану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2024 00:23