Фото: національна поліція України

"Обносив" банкомати, обмінники та магазини: у Києві затримали серійного крадія-рецидивіста (фото)

У Києві затримали 36-річного чоловіка, якого підозрюють у здійсненні серії крадіжок з торгівельних центрів та супермаркетів, де, окрім грошей, зловмисник крав коштовності та товар. Оперативники затримали підозрюваного під час спроби вкрасти майже два мільйони гривень з банкомата у супермаркеті.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, також було затримано 45-річного спільника крадія, який перебував поблизу супермаркету та по рації повідомляв свого напарника про появу сторонніх осіб.

За даними слідства, впродовж кількох місяців до поліції почали надходити повідомлення про крадіжки з торгових центрів та магазинів, які були скоєні вночі. Правоохоронці зауважують, що невідома особа проникала до приміщень закладів та викрадала гроші з банкоматів, пунктів обміну валюти та вартісні товари з магазинів.

"Оперативники встановили, що до вчинення серії крадіжок причетний 36-річний мешканець Київської області та його 45-річний спільник. Поліцейські затримали підозрюваних під час спроби вчинити крадіжку близько двох мільйонів гривень з банкомата, розташованого в одному з супермаркетів Святошинського району", — наголосили у поліції. 

Так, слідча поліції Києва Інна Павлик розповіла, що під час обшуку за місцем мешкання фігуранта поліцейські знайшли відмички, а також гроші та ювелірні вироби, які чоловік викрав напередодні.

"Ми вже встановили причетність чоловіка до крадіжки золотих та срібних прикрас у одному з магазинів, крадіжки грошей з банкомату у торговому центрі та з пункту обміну валюти. Наразі встановлюється причетність чоловіка до інших епізодів крадіжок", — додала Павлик.

Наразі слідчі повідомили спільникам про підозру у закінченому замаху на вчинення крадіжки в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 185 КК України). Крім того, 36-річному чоловікові, слідчі інкримінують додатково крадіжку, вчинену у великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). За цей злочин спільникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у серпні мешканець Київської області продав свою автівку, а через декілька днів викрав її у нового власника. Зловмиснику загрожує до п'яти років тюрми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.10.2024 04:26