Фото: Мар'яна Безугла\Facebook

Оборонний комітет Ради підтримав виключення Безуглої зі свого складу

Оборонний комітет Верховної Ради проголосував за зняття Мар'яни Безуглої з посади заступниці його голови та виключення її зі складу комітету.

У своєму дописі у Facebook Безугла розповіла, що пропозицію щодо її зняття з посади заступниці голови оборонного комітету ВР і виключення зі складу комітету вніс нардеп Федір Веніславський.

"Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки проголосував за те, щоб підготувати постанову щодо мого зняття з посади заступниці та виключення зі складу Комітету. Це може голосувати тільки зала, не Комітет, але вони продовжують старатися. Пропонував Федір Веніславський, коментувала Ірина Фріз. Підготував голова Комітету Олександр Завітневич (у якого секретарка з російським паспортом була чотири роки). "Слуга Народу" та "Європейська солідарність" в Комітеті діють разом. Не вирішують проблеми, а намагаються знищити тих, хто не мовчить і пробує вирішити", — зауважила Безугла.

Водночас, як зауважив нардеп від голосу Ярослав Железняк, для того, аби Безуглу зняли з посади необхідно:

  • зареєструвати відповідну постанову;
  • пройти з нею Регламентний Комітет;
  • винести на розгляд зали та набрати 226+ голосів.

Нагадаємо, народна депутатка Мар’яна Безугла у середу, 17 липня, за власною заявою вийшла з фракції "Слуга народу". Політикиня звинуватила депутатів своєї фракції в тому, що вони "підкилимно об’єднуються з опозицією в питаннях саботажу".  

Додамо, 15 липня Безуглу відкликали з посади голови парламентського підкомітету з питань демократичного цивільного контролю. Вона заявила, що рішення пов’язане з її публічними заявами про проблеми у Збройних силах України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.07.2024 17:33