Фото: Adobe Stock

Обрання Естонії головою ОБСЄ: Росія та Білорусь наклали вето

Естонію не змогли затвердити головою ОБСЄ у 2024 році. Російська Федерація разом з Білоруссю наклали вето на це рішення.

Про це повідомляє ERR.

Офіційний представник МЗС Естонії Бретті Сарапуу заявив, що вето було накладено на засіданні Постійної ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) у Відні.

"Оскільки Естонія також є єдиним кандидатом від країн Євросоюзу, ми обов'язково обговоримо це з іншими країнами ЄС", — сказала вона.

За словами Сарапуу, наступного тижня у столиці нинішнього голови ОБСЄ Північної Македонії пройде зустріч міністрів закордонних справ ОБСЄ. На зустрічі планують знову порушити дане питання.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі у вівторок, 4 липня, визнала Російську Федерацію державою-спонсором тероризму. Члени Парламентської асамблеї ОБСЄ ухвалили підсумкову декларацію. У документі вказується, що тероризм становить одну з найбільших загроз міжнародному миру та безпеці, а дії ПВК "Вагнера" від імені російського уряду можуть бути справедливо охарактеризовані як терористичні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.11.2023 22:56