Фото: ДБР

Обшуки у фірмах, пов'язаних з екс-заступником секретаря РНБО: силовики повідомили результати

Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України проводить обшуки у 15 компаніях, які контролюються Володимиром Сівковичем. Його підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє ДБР.

Згідно з наявною інформацією, у Києві та області правоохоронці, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, 5 квітня проводять тридцять обшуків у п’ятнадцяти кампаніях, що займаються торгівлею автотранспортом, надають рієлторські та фінансові послуги тощо.

"Володимир Сівкович підозрюється у державній зраді та шпигунстві. Після Революції Гідності він втік до Росії, де проводить активну антиукраїнську діяльність, працює на спецслужби країни-агресора", — йдеться у повідомленні.

Слідчі повідомляють, що зрадник через підставних осіб — українських громадян та підприємств-нерезидентів, здійснював контроль над низкою компаній в Україні. Деякі з компаній мають ознаки фіктивності. Вони використовувалися для прикриття діяльності членів злочинної організації та легалізації їх фінансування. Кінцевою метою організаторів було вчинення злочинів проти основ Національної безпеки України.

"У ході обшуків вилучені зброя, документи, що підтверджують причетність Сівковича до цих та інших компаній. Слідчі дії продовжуються", — додали в ДБР.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро проводить серію обшуків у керівника Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова. Він проходить у справі по розкраданню гуманітарної допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2023 16:59