Фото: НАБУ

НАБУ проводить обшуки у керівника Харківської ОВА: названо причину

Національне антикорупційне бюро проводить серію обшуків у керівника Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова. Він проходить у справі по розкраданню гуманітарної допомоги.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Згідно з наявною інформацією,  детективи НАБУ провели масштабні обшуки у Харківській облдержадміністрації, зокрема у кабінетах голови ОДА Олега Синєгубова, заступника голови ОДА Віти Ковальської, директора департаменту АПК Андрія Дорожка. 

"Справа торкається розтрати гуманітарної допомоги, придбаної коштом держави після початку російського вторгнення у Харківську область у 2022-му році", — додав Бутусов.

Згодом у Харківській ОВА відреагували на обшуки НАБУ.

"Сьогодні Національне антикорупційне бюро України дійсно здійснює слідчі дії в деяких структурних підрозділах Харківської обласної військової адміністрації. Зокрема, у керівництва Апарату ХОВА та в Департаменті агропромислового розвитку", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що ОВА зі свого боку максимально та всебічно співпрацює з НАБУ та сприяє у його роботі, надає детективам Агентства усі запитувані документи та необхідну інформацію.

Нагадаємо, 22 березня 2023 року детективи НАБУ викрили злочинну організацію на чолі з колишнім головою Фонду держмайна України. Зловмисники впродовж 2019-2021 років заволоділи понад 500 млн грн коштів АТ "Одеський припортовий завод" та АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2023 16:11