Фото: росЗМІ

Обстріл Бєлгорода 30 грудня: у Росії визнали, що робота ППО призвела до загибелі людей

У суботу, 30 грудня, Сили безпеки та оборони завдали ракетного удару по військових об'єктах в російському Бєлгороді. У державі-агресорі визнали, що жителі міста загинули внаслідок роботи російської системи протиповітряної оборони.

Про це йдеться у повідомленні ворожого відомства. У міноборони держави-агресорки вибухи у Бєлгороді пояснили падінням уламків збитих українських ракет та реактивних снарядів.

В офіційному повідомленні військового відомства Росії підтвердили, що ППО, ймовірно, збила деякі ракети, націлені на військові об’єкти на території Бєлгородської області.

Скріншот Telegram міноборони РФ

Речники міноборони Росії заявили, що Сили оборони України нібито завдали удару ракетами "Вільха" та реактивними снарядами Vampire чеського виробництва.

"Засобами ППО ракети "Вільха" та більшість реактивних снарядів РСЗВ Vampire було перехоплено. Декілька реактивних снарядів та касетні частини від збитих ракет "Вільха" потрапили по місту Бєлгород", — йдеться у повідомленні окупантів.

У відомстві РФ повідомили про 14 загиблих та 108 постраждалих внаслідок непрофесійних дій російської протиповітряної оборони.

Варто відзначити, що Сили безпеки та оборони підтвердили, що саме вони завдали ракетного удару по військових об'єктах в російському Бєлгороді. Це стало відповіддю України на варварські обстріли Росії 29 грудня.

Як відомо, Бєлгородська область Російської Федерації розташована біля кордону з Україною та межує з Харківською, Сумською та Луганською областями. Росіяни часто скаржаться на атаки біля своїх прикордонних регіонів.

Нагадаємо, що 25 грудня губернатор російської Бєлгородщини В'ячеслав Гладков стверджував, що відбулися прильоти по населених пунктах на території Росії з українського боку. Тоді він казав, що є декілька постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 20:32