Фото: armyinform.com

Обстріли Херсона та області за добу: рашисти знову вбили цивільних

Російські терористи протягом 6 травня атакували населені пункти Херсонщини. Внаслідок ворожих дій окупантів загинули шість людей.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Рашисти били по Херсонській області з важкої артилерії, "Градів", танків, а також використовували безпілотники та авіацію.
Він наголосив, що за добу окупанти здійснили 51 обстріл та випустили по регіону 237 снарядів. Саме місто Херсон ворог обстріляв 4 рази.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області", — сказав чиновник.

Прокудін заявив, що жертвами обстрілів РФ стали шестеро людей, ще четверо осіб отримали поранення.

Ситуація на фронті

Протягом суботи, 7 травня, окупанти завдали шість ракетних ударів, зокрема по містах Часів Яр, Костянтинівка та Херсон. Крім того, ворог завдав 48 авіаційних ударів та здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, є потерпілі. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка. Загалом, протягом минулої доби ворог здійснив близько 50 атак.

Глава Херсонської ОВА також поінформував, що з деокупованої території Херсонської області було евакуйовано до безпечніших районів за минулу добу ще 27 людей.

Нагадаємо, Збройні сили України протягом суботи, 6 травня, знищили ще 660 російських загарбників. Також наші захисники ліквідували 18 артилерійських систем та 10 бойових броньованих машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2023 09:35