Фото: Державне бюро розслідувань

Один з начальників сектору правоохоронних органів Волині "погорів" на хабарі у $5 тисяч

На Волині на хабарі погорів начальник сектору одного з правоохоронних органів. Він вимагав від підприємця п'ять тисяч доларів за приховування сумнівної оборудки.

Операцію із затримання провели працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі Службою безпеки України.

За даними ДБР, до правоохоронця, який розслідує випадки незаконного заволодіння транспортними засобами, звернулася із заявою місцева мешканка. Жінка заявила, що брокерська компанія продала їй крадене авто. Під час реєстрації транспортного засобу зʼясувалось, що на двигуні перебиті номери.

ДБР затримання

Фото: Державне бюро розслідувань

"Правоохоронець вирішив заробити на цій історії і запропонував представникові брокерської фірми заплатити йому п'ять тисяч доларів США за невжиття відповідних заходів. У разі відмови погрожував скерувати зібрані матеріали до органу досудового розслідування для відкриття кримінального провадження", — повідомили у відомстві.

ДБР і СБУ затримали правоохоронця 27 грудня у Луцьку, коли той отримував п'ять тисяч хабаря. Він вже отримав підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Затримали правоохоронця 27 грудня у Луцьку під час отримання 5 тис. доларів США хабаря. Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Тепер він може отримати вирок до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Нині правоохоронець перебуває під домашнім арештом та відсторонений від виконання обовʼязків.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР затримали начальника одного з міськрайонних відділів Державної служби з надзвичайних ситуацій в Сумській області, який вимагав хабар у місцевого підприємця за можливість безперешкодно вести бізнес.  У приміщенні ДСНС підприємець передав хабар. Коли посадовець зрозумів, що передача грошей відбувається під контролем правоохоронців, він швидко вибіг у туалет, кинув гроші у вікно та помив руки, аби позбутися слідів. Проте вся грошова сума була вилучена, а посадовця затримали працівники ДБР.

Суспільство, 04.01.2024 01:28